HTML

Frigidair

Lássuk mi van a frigóban! Főzzünk belőle finomat! Receptek, helyek, ételek, élmények, a legjobbakból!

Friss topikok

  • szöszkehölgy: Legjobb igazi eperből és natúr joghurtból finomság! (2009.09.18. 14:01) Az eper, mint olyan
  • Schilla: Szia! Én is véletlenül találtam rá a műsorra, de sajnos az elejéről lemaradtam, ezért kicsit kuta... (2007.05.17. 11:07) Elizabeth, a konyha nagyasszonya

Linkblog

Az eper, mint olyan

2007.04.18. 19:24 ánizs

Az eper eleganciáját semmi nem tudja felülmúlni. Talán maximum a felvert tejszínhab (nem flakonos!) amit sapkaként rásíimítva hamm bekapjuk! Szóval az eper egy igazán remek találmány. Úgy vagyok vele, hogy ezekben a globális időkben nem is nagyon tudom mikor van neki szezonja. Azt azonban látom a piacon, hogy egymásra licitálnak rá az árusok, kiírják, hogy mézédes magyar és mézédes spanyol. Ezek mennek.. Észnél kell lenni, mert soha nem lehet tudni, hogy mekkora mennyiségre írják ki az árat, szóval ne örüljünk, hogy van "eper öccázért", amikor 10 deka annyi!
Viszont ha megszereztünk valamennyi epret, akkor aztán önmegvalósíthatunk rendesen.

1. Eper gyümölcsös joghurtnak
Veszeünk néhány szép epret, a felét botmixerrel kicsit pürésítjük, a másik felét apróra daraboljuk. Nem ér bekapni, mert sose lesz epre joghurtunk. Én bio joghurtot szoktam a célra használni. Nem vagyok amúgy egy bio mániás, de joghurtban a bio-nak nagyon szép selymes az állaga. Az összes eperrel összekeverjük és egy picike cukrot is adhatunk hozzá. Egyébént vizygázik az eper! Ha valóban mézédes, akkor dekányi cukorral sem kell tuningolni.

2. Eperturmix
Fogod a marék megmosott és persze kicsumázott epret, beledobod a turmixba, hozzáöntesz fél liternyi tejecskét és turbóra állítod a mixert. ugyanezt botmixerrel is lehet! Kevés cukkerót lehet ehhez is nyomatni.

3. Epres finomság
Habtejszínt veszel és két-három evőkanál porcukorral jó keményre felvered. Egy 4 dl-es tejfölt is veszel és abba is raksz porcukrot. A kettőt összekevered. Egy tálba lefektetsz egy sor babapiskótát. Rá a tejszines, tejfölös massza, rá apróra vágott eper, szép gazdagon, rá babapiski, rá habos szósz, rá eper gazdagon. Rétegzed, amíg bírod a teteje lehet babapiski, és ha nagyon akarod dobni felfele, akkor önts rá csokimázat a tetejére. Tedd a hűtőbe és hagyd egy kicsit összeérni. Hát észveszejtő lesz, az már biztos...

4.Eper pezsgővel
Aki abszolút romantikára hajt, az próbálja ki egyszer, de tényleg!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://frigidair.blog.hu/api/trackback/id/tr1260461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chriesi · http://cooka.b13.hu 2007.07.05. 18:09:17

nyam nyam én egy eper sorbet csináltam :) recepet a blogomban ha érdeklen :D

szöszkehölgy 2009.09.18. 14:01:56

Legjobb igazi eperből és natúr joghurtból finomság!
süti beállítások módosítása